pátek 5. dubna 2013



ODS  s  ČSSD schválila paušální  šestinásobné snížení náhrad výdělku pro živnostníky na nejnižší možnou úroveň  a sice na úroveń  minimální hrubé mzdy vyplácené zaměstnancům. V praxi tak ukazuje, že ODS a ČSSD v praxi přistupuje již dnes k živnostníkům jako k občanům druhé kategorie.


Nedávno rozbouřil veřejné mínění stínový ministr financí za ČSSD Ing. Jan Mládek svým vystoupením na sjezdu ČSSD v Ostravě 16. března 2013, kde uvedl, že živnostníci nepřispívají do systému sociálního pojištění a parazitují tak na zaměstnancích. Výrok odsoudil jak předseda vlády pan Petr Nečas, tak předseda ČSSD pan Sobotka a následně se omluvil  i autor výroku pan Mládek. Zvláště tvrdě bránil zájmy živnostníků v médiích proti  panu Mládkovi zakladatel pravé frakce  ODS Jiří Janeček. Ponechme prázdná slova a podívejme se na činy koalice ODS a ČSSD na Praze 11 vůči živnostníkům, respektive jejich zástupcům zvoleným do Zastupitelstva Prahy 11.

Jak jsou v praxi již dnes vnímáni živnostníci na Praze 11, kde byl do založení pravé frakce ODS pan Jiří Janeček mnohaletým předsedou?

Koalice ODS a ČSSD na Praze 11 pod vedením pana starosty Mgr.  Dalibora Mlejnského za podpory zakladatele pravé frakce ODS Jiřího Janečka  prosadila v Zastupitelstvu Prahy 11 paušální téměř šestinásobné snížení náhrad zastupitelům ze stran živnostníků z původní paušální odměny 290 Kč/hodinu  na 50 Kč/hodinu - úroveń  minimální hrubé mzdy vyplácené zaměstnancům. Své kroky koalice zdůvodnila na posledním zasedání Zastupitelstva Prahy 11 dne 26.3.2013 nutnými úsporami v deficitním rozpočtu MČ Praha 11. Pokud tento nepřátelský trend politiků ODS a ČSSD  vůči živnostníkům bude nadále v praxi pokračovat, hrozí naplnění černého scénáře popsaného panem Mládkem na sjezdu ČSSD a sice, že příště živnostníkům bude přidělena paušálně  minimální penze, omezená zdravotní péče a sociální podpora na úrovni životního minima.

Zděnek Kvítek







Žádné komentáře:

Okomentovat